GRADERING 2020-06-10

Efter graderingen är planen att fortsätta utomhusträningen måndag den 15 juni, måndag den 22 juni samt onsdag den 24 juni, (ej onsdag 17 juni). Ha utkik här för uppdatering och inställda träningar.

Vi var ett gäng på plats som försökte ta sina nya grader, alla lyckades trots grus och gymnastikskor, ett stort GRATTIS till er allihopa, bra kämpat!

Diplom kommer att delas ut i början på nästa termin tillsammans med graderingskorten. Bälten kan beställas genom oss men kommer inte först nästa termin, alternativt att ni handlar själva på till exempel Budo Nord i Västberga (Västbergarondellen).

ÖVER 13 ÅR

För vuxna, alltså om man är 13 år eller äldre kommer ingen gradering att genomföras denna termin. Anledningen till detta är att på vuxengradering krävs att vi kan se alla moment i graderingen ordentligt utfört, och eftersom vi ska försöka undvika närkontakt kan vi inte fullfölja dessa graderingar ordentligt tyvärr.

Vi kommer försöka (beroende på rekommendationer från Folkhälsomyndigheten samt läget i samhället) att hålla en gradering för er i början på september. Detta innebär att ni måste se till att träna under sommaren och upprätthålla era kunskaper på det som vi har tränat under våren. 

Uppdatering följer. 

Tidigare:

Träning 27/5 st’lls in pga regn. Några tappra själar var på plats och hoppades in i det sista men regnet ville inte ge sig.

Tidigare:

Träning 13/5 ställls in på grund av det ihållande regnet, även om det lättar upp så kommer det att vara ganska så blött på grusplan.

Försök istället att träna själva och repetera det som vi gjorde  sist. På vår Facebook kan du se olika katamönster upplagda så att du kan träna och repetera just det du ska kunna. Du kan även titta på kanalen karate@home som visar många bra övningar att göra hemma.

Tidigare:

Träningen idag 4 maj är inställd. Vi har väntat in i det sista men då prognosen är regn och kallt så ställer vi in dagens träning.

Tyvärr så är vi nu beroende av väder och vind och vi vill inte att alla ska bli sjuka på grund av utomhusträningen.

Se istället till att träna själv på dina slag och sparkar.

Nya tag på onsdag 6 maj.

Tidigare:

Måndagen den 27/4 var vi 23 stycken på plats trots båst, regn i luften och 6 grader varmt,
STARKT JOBBAT ALLA NI SOM VAR DÄR!

Kommunen var på plats för inspektion av Torvalla och de närvarande klubbarna. Vi blev tillsagda att vi inte kan fortsätta träna på den platsen då det tillsammans med de aktiva fotbollslagen blir för många personer på en och samma plats.

Vi kommer därför att flytta träningen till Vikingaskolan på måndagar och onsdagar klockan 18:00. Vi kommer att hålla till på Vikingaskolans grusplan. Man kan fortfarande parkera på Torvala och gå därifrån (två stenkast från vår nuvarande plats) eller så åker man runt på Sleipnervägen och parkerar på Vikingaskolan. Lärarnas parkering ska vara tom vid denna tid.

Välkomna!

Tidigare info:

Vi har nu beslutat att hålla även måndagsträningen på Torvalla kl 18:00, samma plats som vi hade i onsdags. Vi planerar nu att hålla träning där måndagar och onsdagar för ALLA grupper kl 18:00, vitt bälte till svart bälte, barn och vuxen. Vi värmer upp tillsammans och delar sedan upp oss efter bältesgrad. Väder och vind kommer självklart att spela in så träningen kan bli inställd på kort varsel, så håll koll på denna sida samt Facebook.

Välkomna!

Måndagen den 20/4 var vi 27 stycken på plats och onsdagen den 22/4 var vi 30 stycken på plats, bilden nedan är från onsdagen.

Tidigare:

Nu är vi igång, nedan ser ni bild på 21 tappra karatekas (person som tränar karate) på Torvalla och tränade på tillsammans. Efter dagens träning lutar det åt att vi kommer fortsätta att hålla träningen på Torvalla och inte i Vega. håll utkik på hemsidan och GÅ MED I VÅR FACEBOOK-GRUPP för snabb upppdatering. Där finns också en bra länk till karate@home som visar bra tips på träning som man kan göra hemma.

Tidigare info 14/4:

TRÄNING ONSDAG 15 APRIL KLOCKAN 18:00 TORVALLA UTOMHUS

Alla är välkomna denna första träning utomhus och vi anpassar på plats och gör gruppindelning.

Vi har som sagt kollat runt och imorgon kommer vi att pröva att vara på Torvalla då det finns gott om parkering på Torvalla.

Från parkeringen, gå genom grindarna ner mot ishallen så finns längst in till höger både gräs- och grusplan som vi tänkte nyttja. Är det fullt så är plan B att vi går till Vikingaskolan, man kan lämna bilarna på Torvalla då det är gångavstånd (joggingavstånd)

Kom ombytt i varma kläder och gympaskor, ingen karatedräkt. Välkomna. Se telefonnummer nedan om frågor.

Tidigare uppdatering 8/4:

Vi kommer att starta utomhusträning med ett pass för barn och ett pass för vuxna per vecka. Det vi kan/kommer träna är kata, kihon och fys.

Håll utkik här och på facebook då väder och vind kan spela in och påverka.

Generella planen är följande:

MÅNDAGAR Barn och nybörjare tränar i Vega på någon yta som vi hittar runt Måsöskolan på måndagar klockan 17:00.

ONSDAGAR Vuxengruppen (ni som vill ta med era barn hit är självklart välkomna med barnen) tränar onsdagar klockan 18:00 på en plats i Brandbergsområdet beroende på vad som är ledigt nu när alla vill träna ute. Alternativen nu är en grusplan på Stora Björnens gata, en grusplan på Lilla hundens gata, en gräsplätt vid gula backen, eller en grusplan vid Valfiskens gata. Vi har rekat på kvällarna och konstaterat att Rudan, Maxiparken och Torvalla är ganska fullt nu för tiden, men om det är ledigt där så kör vi där.   SÅ HÅLL UTKIK PÅ HEMSIDAN OCH PÅ FACEBOOK VAR VI ÄR.

Första träningen är på onsdag den 15 april, men då kör vi gemensamt allihopa som vill komma i Brandbergsområdet klockan 18:00 om vädret tillåter. Därefter kör vi som ovan måndagar och onsdagar. 

Reglerna för gradering är 20 träningspass för barn och 30 träningspass för vuxna per termin. Vår målsättning är att hålla gradering för barnen denna termin och vuxna efter sommaren. Men självklart inget vi kan garantera. Vi får göra så gott vi kan utifrån de förutsättningar vi har.

Tänk på varma kläder och att vi inte tränar i karategräkt (gi).

vid frågor kontakta oss på

* info@haningebudoklubb.se 

* Sensei Sammy 0731516695

* Sensei Linda 0736217070

* Sensei Dennnis 0706311100

Tidigare information:

Med anledning av det värdsomspännande epidemin beslutar vi att ställa in träningen, detta gäller alla grupper.

I dagsläget är all träning fram till och med 14 april inställd, onsdag den 15 april har vi nästa träningstillfälle, men detta kan såklart komma att ändras så håll koll här på hemsidan för ny information. Gå även med i vår facebook-grupp för snabb info.

Vi uppmanar alla att se till att träna själva på något sätt. Man kan träna utomhus och nedan följer exempel på träningar:

1. Stå i ställningar, byt ställning och vrid höften fram och tillbaka

2. Blockeringar med slag

3. Sparkar, var dock försiktig med fotvridningar så att du inte fastnar i marken och skadar knät

4. Kata så att du inte glömer bort mönstret, det kan vara svårt att träna fullt ut med all styrka, men mönstret kan tränas

5. Fys i form av löpning, armhävningar, utegym med mera.

6. Lägg gärna upp på vår Facebooksida hur du tränar och vad du gör just nu.

Hjälp gärna till att sprida denna information.

CORONA CORONA CORONA

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.